joi, 6 ianuarie 2011

life's good

           E clar ca aia care au conceput acest cliseu nu erau romani. Se prea poate sa fi fost coreeni (din Coreea de Sud vine firma care foloseste acest motto publicitar) , americani sau nemti, dar in nici un caz romani. Daca la noi unuia i-ar merge atat de bine incat sa poa' sa zica "life's good" mai mult ca sigur ca s-ar gasi cel putin alti trei conationali care sa-i "omoare capra" din invidie, sau, mai rau, din simpla distractie si a faptului ca aici suntem cei mai buni : la omorat capra vecinului.
           Nu suntem in stare sa vedem ce fac ailalti din jurul nostru ca sa mearga inainte dar suntem maestri la pus bete-n roate, ne pricepem la tot cefac ceilalti si le putem a si pilde. Si aici nu ma refer doar la statul roman, care paere facut sa lupte impotriva cetatenilor sai, ci si la romani in general. Astia suntem noi ca natie si cu mici exceptii asa am fost de-al lungul istoriei noastre zbuciumate de mai bine de doua milenii.
           Cand ma uit in jurul meu la vremurile care le traim si la trecutul nostru imi vine obsesiv in minte urmatoarea intrebare: Cum dracu mai existam noi ca tara si ca popor?

2 comentarii:

  1. felicitari readu , te urmaresc readule mai rau ca sereiu', abia astept sa se faca unshpe sa apari..uneori rezist pana la ora aia iar daca nu , nu ... fac pe dreaq in 4 sa te revaz dimi urmatoare doar ca asta se intampla in timpul serviciului , in fine , asta e . Un lucru e clarr , mi-ai luminat noptile readule !! Sa mi te tina D-zeu tot asa si pe mine pe langa tine .Te salut cu dreag , readule ... al tau pretin for life .. ! Moncher ... DEVA .

    RăspundețiȘtergere
  2. ca serei-ul nu -l urmaresc, dar cred ca o alta televiziune (habar nu am care !!!) "i-ar sta" mai bine !!

    RăspundețiȘtergere